Volg onze werkzaamheden en nieuwtjes op Facebook

Archief nieuws

3 September 2013
In een loze ruimte in het dak van een van de dakkapellen hebben we een leuke vondst gedaan. Het gaat om zaken van voor en tijdens de 2e WO, waaronder boeken, brieven van gasten die willen reserveren, een gedeelte van de boekhouding en correspondentie tussen Hotel Rijsterbosch en haar leveranciers, maar ook afrekeningen van de elektriciteitsmaatschappij en o.a. Heineken. Om een indruk te krijgen een paar voorbeelden.Balkster Courant (door Cees Walinga) 31-07-2013
RIJS – Het statige pand aan de ingang van het Rijsterbos in Rijs krijgt na vele jaren leegstand weer een nieuwe bestemming.

Michel Lunenberg en Maja Ganzevles willen het pand weer de allure van vroeger teruggeven. Voor veel inwoners van Rijs was het lege pand al jaren een doorn in het oog. In het statige pand komt een Bed & Breakfast en de tuin aan de voorzijde zal vanaf mei 2014 in gebruik genomen worden voor een  terras, net zoals vele jaren geleden, toen het huis nog een hotel was. De komende maanden zal er hard gewerkt gaan worden om huis Rijsterbosch weer tip-top in orde te brengen. De tuin zal een metamorfose ondergaan en de aanbouw uit de jaren-60 zal ook onderhanden worden genomen om het geheel op te frissen.

Fries Dagblad 03-08-2013